Leila Lindholm..

hon har mycket gott för sig hon och i hennes bakbok "A piece of cake" finns så mycket gott att man vill testa nästan allt! Så man får beta av godsakerna en efter en. Idag har jag bakat hennes ameikanska "Blueberry cheesecake" Ojojoj säger jag bara. Vilken livsfarlig kaka. Den absolut godaste cheesecaken jag har ätit. Tur att den är så mäktig så att man bara orkar äta en... eller två bitar.



Ingredienser:

300 300 g digestivekex
150 150 g osaltat smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena majsstärkelse
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad
1 1 dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

 

Åhåå nu hör jag att min älskade sambo kommer hem och han har varit borta lääänge! God kväll gott folk och tack för att du tittade in.


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Åh gud så gott d ser ut!! Vill oxå ha!! Allt bra med er??

2009-09-01 @ 12:31:52
URL: http://www.muppsan.com
Postat av: Majéla

ja och den blev bara godare och godare för var dag som gick men nu är den slut :-)

Allt är bra! Hoppas allt är bra med er!

2009-09-01 @ 14:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0