Nu vill vi ha jul!

Ja nu börjar jag längta efter julen... det här skitvädret vi har nu är ju så tråkigt att man skulle kunna köra huvudet igenom en vägg när man tittar ut på morgonen. Nä... bättre med snö och julstämning! I år ska vi nog ha julen här hemma så att vi slipper fara runt med barnen på olika ställen hela julafton. Alla får komma hit istället. Det ska bli roligt. Jag har redan spanat in några härliga julrecept jag ska testa tänkte jag.


Gyllene risgrynspannacotta

6 6 st gelantinblad
1 1 kg färdigkokt risgrynsgröt
4 4 dl vispgrädde
1 1 g saffran, gärna trådsaffran
4 4 msk strösocker
2 2 msk vaniljsocker
4 4 dl hallonsylt, till servering

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

2. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.

3. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.

4. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten.





Ha en bra dag!

Karlsson på taket..

Ja den tittar Milton på nu. Han har fortfarande feber men han är hyffsat pigg, hostar en del dock. Den där Karlsson det är väl en underlig typ.. Är det en liten pojk eller är det en gubbe? Om det är en pojk, varför är han flintis? Om det är en gubbe, varför har han inga rynkor? Är hans näsa på riktigt eller är det en lösnäsa? Den har ju inte samma färg som resten av ansiktet.. Jag fattar inte hur Astrid tänkte när hon skrev boken men det är väl det som gör den så bra, vilken otrolig fantasi!


Nya bilder på kissen...

Tänkte bara visa dem innan jag sätter mig med morgonkaffet...












Ha en bra dag allihopa..

Sjuk igen...

stackars Milton, 39 i feber har han nu... han var ju precis sjuk. Men han verkar inte lida så mycket av det ännu iaf. Härjar som vanligt men han vägrade att prova vantar när vi var på affären så jag fick chansa på ett par. De ska snart gå och lägga sig de små och jag har skicka ut sambon på pizza-hunt och så kanske kanske jag ska ta mig ett glas vin till pizzan.. Pizza och billigt vin.. ja det känns ju jävligt WT men så får det bli ikväll. Får väl bli ostron och champange nästa helg.

The love..

Mollsan i brillor ;-)

Lilla sjuklingen...

Fredagsmyyyys...

Härligt med fredag.. jag är ju liksom ledig jämt men det blir ändå mer helgkänsla när alla andra också har helg. Glenn kommer hem idag och det känns ju jätteskönt. Vi ska in och handla lite sen jag och barnen, lite mat och sen ska jag se om jag hittar några bra vantar till dem.

Ha en bra helg!



Städa städa varje fredag o så varje jul...

Fast torsdag då i detta fallet. Vi ska dammsuga, moppa, dammtorka, byta sängkläder osv. Milton tycker det är så roligt att dona, han får en egen dammtrasa och så går han omkring och torkar. Han brukar också trycka in fullt med vätt i tvättmaskinen och då hämtar han från tvättkorgen men om det inte skulle finnas någon tvätt där så improviserar han och hämtar från garderoberna så ibland sätter man igån maskinen för att den är full i tron om att det är jag själv som stoppat in tvätten. Så ibland blir man fundersam när man ska hänga tvätten... "hmm, la jag inte precis in detta i garderoberna..?" Ja då är det mest troligt att Milton har varit framme.

På måndag ska jag och Milton till Brio Lekoseum i Osby. Det är ett leksaksmuseum där man får leka med alla sakerna. Vi ska åka buss, det tycker nog Milton är jätteroligt. Molly får vara hemma med pappa denna gången. Milton har bestämt att vi ska ha köttbullar med oss i matsäcken.

Lite nya bilder...








Inte skrivit på länge...

det har varit fullt upp som vanligt när Glenn är hemma, alltid är det något som ska fixas, åkas till, kollas på.. Det är roligt, men det blir liksom att andra saker får stryka på foten ibland. Nu är han iaf iväg på jobb igen men bara några dagar trodde han. Nu har han ju varit hemma några veckor och då blir det alltid lite tomt när han åker igen men jag hinner inte fundera så mycket på det med två små knottar som härjar vilt hela dagarna.

Molly hon har börjat åla och krypa lite grann nu och av någon anledning så kryper hon alltid in under soffbordet och sätter sig där, då ska såklart storebror efter och då busar de där under och rullar fram och tillbaka och skrattar. Det ser för roligt ut. Det varar vanligtvis bara i ett par minuter dock för sen slutar det med att någon eller båda två slår huvudet i bordsbenen och så får man trösta...

Milton han bara pratar och pratar, långa meningar nu så vi skrattar gott åt hans pladder. På tal om att skratta så sa han något roligt här om natten. Barnen sov båda två men så vaknade Molly till och gnällde lite, jag var precis på väg upp ur sängen för att natta om henne när jag hör Milton från andra sidan rummet med sin mildaste röst: "Mollsan, Milte är ju här..." Haha vilken unge till att apa efter allt man gör och säger..

Idag fick jag veta att katten ska kastreras den 15:e Oktober och sen är han färdig för att flytta. Kul!

Ha en bra dag!




Igår..

Åt vi middag med goda vänner och drack ett par glas vin. Det var trevligt. Mormor var hemma med barnen och allt hade gått bra.

Idag ska jag laga pannkakor med sylt och grädde på Miltons begäran. Det tog en tag innan jag kom på vad han menade när han svarade: "sanntata" på frågan om vad han ville ha till middag idag. Han pratar i allmänhet bra och tydligt men han har endel roliga uttryck för sig Milton. Här är några:

Sägug= dammsugare
kou= korv
plisplis= polisbil
söbulla= köttbullar
Didua= vindruva
gäklapp= gräsklippare



Idag har vi fått fler bilder på kissen också! Han är flyttklar ungefär v. 43. Roligt!











Ha en bra dag!

RSS 2.0