God kväll...

Nöjd och belåten med filmen är jag, den var kanske snäppet bättre än ettan tycker jag nog. Glenn å andra sidan tyckte att den var snäppet sämre än ettan.. smaken är som baken..

Vi hann även med Tassar & Morrhår så nu är nästan alla kattköpen avklarade, det fattas en bädd men eftersom vi tvistar lite om hurvida katten ska få sova i våra sängar eller inte så hänger den lite löst. Behöver jag säga vem som är emot? Nä trodde inte det.. Själv fattar jag inte problemet. Den har ju inget hår katten så hår i sängen blir ju inget problem, den drar heller inte in ohyra eftersom det är en innekatt och privatlivet är ju med två barn i sängen radan lika med noll så en naken liten skinnpåse till under täcket skulle väl inte skada kan man tycka... Jaja jag vet nog vem som får sin vilja igenom till slut *skrattar elakt*.

Jag måste bara berätta också vilken fantastiskt snäll mamma jag har. Jo hon hade ju varit på Ullared nyligen och nu när vi hade lagt barnen ikväll och jag kom ut i köket så ser jag påsen som mamma hade med sig hit idag när hon kom för att passa barnen. Det är en påse typ IKEA-size och jag visste ju att hon hade handlat lite till barnen från Ullared men denna påse var alltså fullproppad med kläder och annat. Molly hade fått flera strumpbyxor, en pyjamas, vantar, strumpor och en jättefin vinterjacka. Milton hade också fått strumpor, vantar, pyjamas, pussel, en Alfonsfilm, tandborste. Där var också tvättlappar i massor, strumpor till mig, babyolja mm. Jag blev jätteglad för alltihop. Verkligen behövliga saker!

God natt gott folk..




Ett sånthär klösträd blev det...




Bio ikväll..

wehoo! Flickan som lekte med elden får det nog bli. Barnens mormor ska vara barnvakt. Vi ska försöka springa in på Tassar & Morrhår också för att köpa ett klösträd till kissen. Nu är det bara 3-4 veckor kvar tills vi får hämta honom, så spännande!

Idag har vi varit på Öppna förskolan och Milton var som en liten orkanvind där. Kanske för att vi var sjuka sist och inte kunde gå dit? Ja roligt hade han iaf!

Igår var Milton och jag ute och plockade upp all fallfrukt under träden eller jag plockade och Milton kastade sig i dem så att jag har fått tvätta hans jacka, Fräscht med rutten frukt på kläderna... nä inte så värst. Ja det blev iaf e hel såndär liten tvättkorg med plommon och äpplen och det är väl den tredje som plockas på ett par veckor. Jag fattar inte hur det kan komma så mycket frukt på bara två träd, men de är jättegoda både äpplena och plommonen.

Nu tittar Milton på barnen i bullerbyn, han har snöat in totalt på det nu..

Ha en bra dag!

Idag visar jag en bild på barnen med moster Josefin.

Idag..

Väntar golvläggning i Miltons rum, äntligen.. Jag ska dock inte lägga golv utan det ska Glenn och hans bror göra. Förra golvet la jag och Glenn vi tänkte att det blir nog inga problem med barnen hemma men ack så vi bedrog oss. Det var när vi la nytt golv i Mollys rum. Milton blev som förbytt för att han inte fick så mycket uppmärksamhet och alla behövliga saker som hammare, kilar osv försvann spårlöst så att vi fick leta. Milton var det såklart som gömde alltihop. Vid ett tillfälle kom Milton också gåendes med sticksågen i näven men då sa vi att nä, nästa gång så får vi antingen ha barnvakt eller så får någon annan hjälpa Glenn att lägga golvet. Usch vilket kaos det var!

Återkommer med bilder på resultatet...



Nu är vi förkylda

allihop här hemma men det är lindrigt som tur är. Milton och Molly är bättre så någon dag till så är nog de friska iaf. Molly har fått en vampyrtand till och hon har ju två nere så ibland roar hon sig med att vissla/väsa mellan tänderna, det tycker hon är roligt. Hon ställer sig i krypställning nu också så snart bär det iväg framåt. Då får vi jaga här hemma. En galen tvååring som helst av allt gör allt som man inte får och en 8-mån baby som inte har förstånd till att sitta still ;-)
Nä då det ska bli roligt när hon börjar röra lite på sig och slipper ligga och rulla på samma ställe jämt.

Idag orkade vi inte laga mat så det fick bli att hämta pizza och då passade vi på att springa in på leksaksaffären också. Milton fick välja ett nytt pussel för det tycker han är roligt, det blev ett med polisbilar och ambulanser bland annat. Han är jätteduktig på att pussla lille "Milte" som han kallar sig. Han har även börjat kalla oss andra vid namn så ibland ropar han "mamma Mela" eller "pappa Glenn". Tänk vad de snappar upp saker hela tiden och allra helst sånt de INTE ska säga. Häromdagen tex så slog jag i tån här hemma och det gjorde så fruktansvärt ont så jag svor en hel ramsa och rätt vad det var så sa Milton "satans fan" och dumma mig som reagerade med bedrövelse när han sa det för då blev det ju jätteroligt att säga "satans fan" hela dagen lång! Ja det gäller minsann att passa tungan och jag vet att jag har sagt det förr men jag bli ständigt påmind om det :-)

De små pärlorna...

Sjuka barn...

har vi här hemma. Milton som i vanliga fall är i sitt trotsesse har nu förvandlats till en snorig liten "exorcist" som Glenn brukar säga. Jag har förklarat för Glenn att exorcisten ju inte är det onda, hemska utan den som driver ut det onda men det låter väl inte lika bra att säga "onda anden" antar jag. Ja så förkylda Milton går alltså under namnet "exorcisten" här hemma. Han skriker när han inte får som han vill och han skriker när han får som han vill. Ingenting passar och så ska man blåsa på honom hela tiden. Ja ni vet när barn slår sig så brukar man säga något i stil med "kom ska jag blåsa..." men Milton tycks ha fått det hela lite om bakfoten och man ska blåsa på honom för minsta lilla motgång. För exempel idag när Milton fick en Festis, ni vet ett sånt litet paket med ett sugrör till, och skulle sticka ner sugröret och inte lyckades på första försöket så skrek han: "AAAAAAAAAAH, MAMMA BLÅS! Och så fick jag blåsa på Festisen. Jag försöker ju att förklara att det inte hjälper att blåsa och prata bort det för att han ska glömma det men tillslut efter att ha tagit femtioelva hysteriska fighter om livets blåsa eller inte blåsa, ja då bara blåser man...


Idag fick vi fler bilder på lilla nytillskottet mailade till oss från hans uppfödare, ni ska såklart få se..





Med sina syskon. Medvedko är den störste av dem, längst upp i bild.

Med bror och syster.


Molly rullar fram..

Ja för Genn plockade ner gåstolen ifrån vinden igår och först blev det såklart världens fight över vem som skulle få ha den men efter att Milton fått prova den en stund så tröttnade han och så fick Mollsan ta över. Åh så roligt hon tycker att det är, hon går inte nämnvärt mycket i den men hon kommer ju liksom upp i samma höjd som Milton och kan kolla bättre vad han gör.



Molly åker vagn





Väntar..

på att Glenn ska komma hem. Åh så glad Milton ska bli imorgon när han vaknar och ser att pappa är hemma. Det är lycka!

Idag har jag och barnen varit på öppna förskolan. Sen åt vi lunch med Rebecka och Ludde, väldigt trevligt. Molly fick förresten en present av dem idag. En helt underbar klänning med tillhörande byxor, rosa med Mumin på. Vi har ännu inte hunnit prova kläderna men de ser ut att passa perfekt!

Jag har bakat Leilas cheesecake igen... den är helt livsfarligt god.. om man som jag inte har någon som helst självkontroll när det gäller godsaker vill säga..

Nu är det Heroes på tv. Glenn kallar mig ibland för "Hiro" efter han i serien. Det om något borde hålla mig borta från den jäkla cheesecaken!



Hiro...






Hundens & Kattens Dagbok


HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket..






Jaha det är väl 6 veckor kvar till vi får får hem lilla nytilskottet... lång tid. Milton pekar på kattbilder och säger "pappa köpa". "Mm.. pappa har köpt men han kan inte flytta hem till oss ännu" svarar jag.. inte så lätt att förklara för en tvååring. Vart sjutton är den där katten som de pratar om tänker han nog.

Idag visar jag bilder på nytillskottets mamma och pappa.

Mamma

Pappa

Hemkommen..

var jag redan igår och allt hade gått jättebra med barnen här hemma. Jag och Glenn hade väldigt trevligt. Vi var på resturang och sen låg vi bara på hotellet och kollade på tv och läste och pratade. Sånt som man inte riktigt tar sig tid till annars. Nu kommer han ju hem i veckan och det ska bli skönt. Milton saknar honom så när han är borta och frågar alltid efter pappa. Nu är det ju snart vinter så då får vi ha honom hemma desto mer tack och lov.

Nu ska jag och Milton rengjöra lite i akvariumet..

Ha en bra dag..



Imorgon...

ska jag köra till älsklingen. Han är i Vårgårda och jobbar så jag ska hälsa på honom och så ska vi gå ut och äta och ha det trevligt. Barnen ska vara med mormor och moster och det kommer gå jättebra för barnen tycker så mycket om dem men för min del känns det ändå lite.. nervöst kanske inte är rätt ord men ja jag vet inte, det är så ovant att åka ifrån barnen. Usch man har varit mammaledig så länge så jag tror att det blir jag som behöver "inskolas" när jag ska börja jobba. Barnen får vara med mig på jobbet i början och sen får de lämna mig där själv någon timme bara i början och så för vi öka den tiden försiktigt.. Ja då KANSKE det går bra.
Saken är den med småbarn att man är nästa ett med dem, dygnet runt är man med sina barn tätt intill eller i rummet jämte. Det känns oerhört konstigt och avlägset att det kommer att ändras om bara ett halvår lite drygt.. nä nu får jag tänka på något annat innan jag får en panikångest attack!

Kissen ja.. jag ska visa en bild där han var en månad gammal vår lilla skrynkla.. Jag längtar tills han flyttar hem till oss..



God natt...

Dagen..

har minst sagt varit hektisk. Värst var det ändå när vi var på väg hem från stan efter att ha handlat lite och träffat syrran. Milton tappade nappen mitt inne i centrum och börjar illvråla. Jag kikar lite snabbt bakåt och ser nappen under hans stol, inte en chans att få tag i den så det var bara att fortsätta köra. Väl ute ur stan stannar jag vid första bästa P-plats för att plocka fram nappen... äntligen tyst i bilen... vid det här laget är pulsen uppe i 280. Jag hinner väl köra i någon kilometer och sen börjar Mollsan panikvråla som att hon hade gjort illa sig eller något, jag ropar till Milton: "vad hände!?" "Molly lessen" svarar han. Jag stannar igen och konstaterar att Molly mår bra om än ganska förbannad och trött och antagligen aningens hungrig. Hon får snutten och skallran (som hon fick i present av Josefin idag, Milton fick en sångbok, tack!) och hon lugnar ner sig ganska snabbt. Jaha, in i bilen igen och börjar köra men det dröjer fanimej inte länge.. "Mamma! Batten!" Ja visst ja jag glömde ge Milton vattnet förut, han var ju törstig. "ja, förlåt mig Milton det glömde jag" säger jag och får stanna vid nästa P-plats. In i bagaget och börjar rota i matkassarna, hittar drickan och får sen lyfta ur vagnen för vattenflaskan ligger i sidoväskan som NATURLIGTVIS ligger neråt! Fyller på dricka, ger Milton och in med vagnen igen.. Jaha.. hur länge tror ni att det fick vara lugnt nu da? Ja fram tills det var ca 1,5 mil kvar var det lugnt men sen lessnade Mollsan totalt, övertrött och hungrig så blir hon ledsen och jag ropar bakåt: "Ni kommer ge mig en hjärtinfarkt!" Milton upprepar: "ättinfakt, ättinfakt, MAMMA ättinfakt!" Molly skriker och såhär låter det hela vägen hem till vi kommer en halvmil hemifrån, då slocknar Milton. Vilket i sig leder till att han kommer att vägra sova när det är dags för läggning, vad en powernap kan göra för en liten unge! Jag sträcker mig bakåt och puttar förjäves på honom hela vägen hem, han sover som en stock.

Jaajaa ibland får man veta att man lever och det är ju bra! *ser ut som en utbränd säck potatis*

Nu blir det iaf sängen! God natt!



Jag tänkte att jag skulle visa hur Molly ser ut när hon är ledsen. Som ett litet argt russin, här med farmor.

Nu kan jag inte hålla mig längre!

Nu bara måste jag visa bilderna på Innokenti Medvedko. Ja så heter han, kattungen som flyttar hem till oss om några veckor. Vi vet inte vad vi ska kalla honom för så namnförslag välkomnas tacksamt!










Vilket sötnos va! Vill ni titta på hans syskon så kan ni besöka www.mumsikoff.com


Kvavt..

kvavt.. kvavt.. kvavt... smaka lite på det ordet.. konstigt ord tycker jag, men det har iaf varit kvavt ute idag. Vi har varit på öpnna förskolan. Milton har länge skrikit "gumma unge!" lite titt som tätt och extra mycket idag, det är lite pinsamt för det låter som att han skriker dumma unge fast han egentligen säger förgrymmade unge. Usch, tänk om folk tror att jag kallar honom dumma unge när vi är hemma. Jag får hela tiden förtydliga när han skriker "gumma unge" mm, säger jag, FÖRGRYMMADE unge ja, hehe, du och din Emil... Barn har verkligen en förmåga att vara lite pinsamma i vissa åldrar just för att de uttrycker sig på ett sätt som så lätt kan feltolkaseller just för att de är så förbaskat ärliga.
En gång till exempel stod jag i kön på affären och framför mig stod en mamma och hennes dotter. Plötsligt utbrister dottern: "Usch vad det luktar! Har du fisit nu igen mamma? Du fiser jämt du!" Den stackars mamma såg ganska generad ut och viskade: "det gör jag väl inte, tyst nu". Haha ja ungar.. de är roliga nästan jämt.

Den förgrymmade ungen äter melon...

Öppna förskolan idag..

det tycker Milton är roligt. Först sjunger vi och Milton valde Du ska inte tro det blir sommar idag.. Sen är det fika och sen är det lek. Milton tycker bäst om lilla rushkanan och att hoppa bland de stora kuddarna.

Kontraktet på katten har kommit och allt såg bra ut så nu ska det bara skrivas på och sen blir det en lång väntan innan vi kan hämta hem lilla skrynklet.

Nu ska jag snart börja med maten. Milton tittar på Saltkråkan och Mollsan sover.


Hohoho...

nu väntar vi bara på kontraktet och såvida det inte uppstår några problem och allt går som det ska så har vi snart tingat denna vackra skrynkel-killen.. ja han är nämligen en sphynx (nakenkatt) och en ganska skrynklig sådan tihi :-D snart hoppas jag även att jag kan visa lite bilder på honom men jag vill inte göra det fören allt är klappat och klart.

Snart börjar serien Överlevarna på tv4.. bra måste jag säga men mycket obehaglig story. Är det inte allas mardröm att vakna en morgon och vara ensam kvar på jordens yta? Brrr säger jag... Ja nu börjar det. God kväll!

I fredags...

ringde jag till en uppfödare för att prata med henne om två av hennes kattungar.... ja de är så attans söta så att jag går av på mitten tror jag! Ja, eftersom vi då inte riktigt hade bestämt oss för vilken vi ville ha så skulle hon skicka fler bilder. De kommer förhoppningsvis idag men vi har nog ändå bestämt oss nu efter att ha sovit på saken så jag funderar på att ringa henne idag igen och fråga om vi får tinga den kissen som vi bestämt oss för... Oh guuud så spännande!

Milton har en ny favoritbok. Vi var på leksaksaffären igår och han fick välja en bok. Det blev Alfons och hemlige Mållgan. Den är nu ett dygn senare nästan uppsliten... men roligt att han tycker så mycket om sina böcker! Molly fick en mjuk bok som prasslar men den var väl rolig i typ 5 minuter... Två extremister...

Igår hade vi syster Josefin på besök. Sen kom även Glenns mormor och morfar så det trevligt. När Josefin skulle åka fick hon först en kram av Milton sen ropade han: "Köö siktigt (kör försiktigt) samma (detsamma) puss puss!" Sen slängde han iväg en slängkyss haha! Sötunge!

Nu kommer Milton med boken igen... puh..

Jävla trotsålder!

Ja för det är vad Milton har hamnat i nu..

Skänkes:

Söt 2-årig pojke med byror i byxorna och ett hiskeligt humör. Han är oerhört snäll korta stunder ett par ggr om dagen och när han sover vilket iofs inte inträffar så ofta. Han äter inte gärna den mat som serveras utan det ska helst vara glass och/eller bulle. Korv kan gå bra. Medföljer gör även massor av kläder, men det är inte säkert att du lyckas ta på honom dem. Jag kan även skicka med hans leksaker om så önskas men han leker inte med dem.
Du bör vara oerhört tålmodig och fysiskt stark då det kan krävas att du bär honom samtidigt som du tvättar, städar, lagar mat osv. Jag står inte för diverse sjukvårdskostnader i samband med bitmärken osv ej heller för inkomstbortfall vid ev utbränning.
Kan tänka mig att byta mot söt kattunge.





;-)

RSS 2.0