Grattis..

till syster Dessie som tog sitt körkort idag! Du är så duktig lill-sessan!

Grattis även till Sanna och Kenny... ja jag tror att jag vågar skriva om det här nu och att det är ganska officiellt. Milton ska ju få en liten kusin! Gud så roligt, både storebror och kusin inom loppet av några månader. Jag gissar på att det är en liten kille.

Idag..

har jag plockat ner allt julpynt, jag blev trött på det. Nu skulle jag kunna tänka mig att ha 25+ ute istället, sommar.. härligt. Jag är förkyld så det smäller om det btw, sambon tog Milton med sig och åkte hem till farmor ikväll där de badade skumbad, det blev en hit hos Milton, under tiden kunde jag lägga upp alla gardiner i hela huset. Det skulle gjorts för länge sen då det visade sig att i stort sett alla gardiner var en halvmeter för långa när vi hängde upp dem här. Det var skönt att sitta i total tystnad ett par timmar, det händer inte så ofta nu för tiden nämligen.

Nu lämnar jag denna julen bakom mig och blickar mot sommar istället.


Fina presenter..

jag har fått! Fick min efterlängtade mini-pc utav älsklingen, en HP mini-note och den är skitfin! sen fick jag de böckerna som jag hade önskat mig utav far bla Piece of cake av Leila Lindholm. Glenn fick ett X-box 360 utav mig och det blev han väldans glad för, mm det har varit en bra jul. Mest paket fick förstås lilla Milton, han fick så många att det tillslut inte var roligt att öppna dem längre. Böcker utav farmor, spis utav mormor och morfar, kläder utav mostrarna, fina köksredskap utav mamma och pappa och mer därtill.
Nu är man trött, Milton sover, jag och Glenn surfar en stund men det blir nog snart sängen och kolla en film. Imorgon är det juldán och hade det varit för några år sen så hade man dragit en rejäl fylla men det blir lungt och skönt istället, mysa med familjen är det bästa.




stress..

stress stress tills man trillar av pinnen ta mej fan. Att man alltid ska ha något kvar att uträtta dagen före julafton, idag skulle jag köpa julklapp till min älskade sambo och det tog ca 5 timmar inne i stan, helt sinnessjukt. Åkte vid ett och var från staden vid 17 sen skulle vi stanna på vägen och handla så vi var hemma vid 19 och då låg det tre stycken(!) bingolotter på bordet som skulle spelas kl 19:30. Bytte om på lillkillen och gav honom kvällsmat sen började Lotta Engbarg gapa om att första bingospelet börjar, strax efter gapade sambon om att det "fanimej är omöjligt att spela 3 lotter själv!". In och spela, samtidigt som jag försöker hålla ett öga på lillkillen som vanligtvis är förbjuden in i tv-rummet. Under tiden det tog att spela första bingon så hade han satt igång en dator, slitit ut två sladdar, stängt av digital tv:n och närapå brytit av sensorbaren till Wii:et. Btw så var jag hos barnmorskan igår och hon påpekade att jag nog borde försöka ta det lite lugnare då mitt blodtryck var högt... ja nä vafan sitter jag här för, det är bara att gå och lägga sig och invänta dagen som aldrig tar slut, dagen då man ska försöka träffa alla i hela släkten, dagen som man svullar i sig fet mat och sen är det bara att vänta på att kärlen ska slamma igen och att man får en infarkt. God natt!

Supergoda kakor...


Ingredienser

  250 g mjukt smör
  0.5 tsk salt
  1 dl strösocker
  1.5 dl farinsocker
  1 tsk vaniljsocker
  2 tsk malen kanel
  1 st ägg
  4.5 dl siktat vetemjöl
  0.5 tsk bikarbonat
  150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.

3. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.

4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.

5. Forma 12 bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

6. Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter.

 

Cinnamon chocolate chip cookies heter dessa och är supergoda, går fort att göra också.. testa själv!


Dagens skratt...


När mamman satt i köket och läste, hörde hon sin 7 åring som lekte i sitt rum med sina nya tåg.
- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.
- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena. Mamman slutade le och rusade in i rummet.

- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg, Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren. Efter två timmar tyckte hon at han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.

- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.
- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.
- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.


- Och vi på SJ vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surfittan i köket.


Kärlek...


Vad skulle jag göra utan mina älsklingar? Den stora och den lilla... de är ju för fina! Snart kommer det dessutom en till "extra mini" kan vi kalla den sålänge.

Du är på dag 241 av 280. (86,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 jan 2009
Du har 39 dagar kvar till förlossning.



Det gick bra..

på 1-års kontrollen, Milton blev lite ledsen över sprutan och blängde sedan argt på tant doktorn men allt såg fint ut annars. Han väger nu 11400g, tyckte jag han började bli tung.

Nu är det snart jul hörni... mysigt. Till Milton har vi köpt ett gosedjur i form utav en gråsugga... hah, kan ni tänka er? Ja ganska ful, sedan små köksredskap och en liten electrolux leksaksdamsugare som låter ungefär som en vanlig (skavsår i öronen). Han kommer bli glad, roligt...

Rollo-kola hörni, det är underskattat, det har funnits hur länge som helst men jag har alldeles nyss upptäckt hur goda de är. Det ska vara dom röda.

Sådär..

då står akvariumet på sin plats med 15 fina firrar som simmar omkring, tjusigt värre blev det. Egentligen skulle jag vilja ha ett saltvattensakvarium, men jag vet inte riktigt hur det fungerar, och dyrt som sjutton är det också men tänk er en liten hitta Nemo som susar bland anemonerna. Milton tycker att fiskarna är fina och pekar på dom och säger "fsss".

Imorgon är det dags för Miltons 1-års kontroll, jag är nervös, det är spruta.. hua. Glenn får följa med och hålla handen.. ja min hand då.

Akvarium..

har jag ett ståendes hemma hos mamma och pappa. Det tänkte jag hämta idag och starta upp. Mm, en ny hobby är vad jag behöver, inte för att jag egentligen behöver mer att göra heh men något nytt. Det blir roligt.

Idag kommer älskade sambon hem, han har varit borta någon vecka nu på jobb, saknar honom. Vi ska handla lite när han kommer hem... något gott har vi sagt. Jag har fått ett recept på saffransglass utav mamma, supergod, den ska vi göra ikväll.

Det närmar sig...

Du är på dag 231 av 280. (82,5%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 6 fulla dagar (v32+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 jan 2009
Du har 49 dagar kvar till förlossning.

Barnet:
Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Dagens skratt...

En make stekte ägg till frukost åt sin hustru.

Plötsligt kommer hustrun inrusande i köket.
- Försiktigt, säger hon, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för
många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer
margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? Dom kommer
att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG
på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig?

Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid
glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!

Maken stirrar på henne.
- Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man
steker ett par ägg?

Hustrun svarar då lugnt,
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.


Ett barnrum växer fram..

ja nu är det snart färdigt. Vi har hållt på ett tag nu och efter diverse motgångar så som bårder som vägrar släppa, tapeter som inte går att måla på och gipsväggar som spricker så har nu Milton fått ett eget rum. Ännu är det lite inredning kvar men nu börjar det iaf likna något. *klappar mig själv och sambon på axeln*.

Blåa tråkiga tapeter och äckelbård..
  ...blir gröna och gula..
Milton testar...

Allt hade gått bra..

...här hemma medan jag och sambon var på julfest i lördags. Milton hade bara varit ledsen en endaste gång och det var under de få minuter det tar att byta en bajsblöja... skönt.
Något annat som också var skönt var att få sova jämte Glenn en hel natt och att vakna utan att behöva stressa upp för att göra välling. Ja så här i efterhand så var det nog bra att jag åkte iallafall. Jag kunde dock inte plocka upp mobilen på hela kvällen för det tårades i ögonen så fort jag såg lilla klimpen på bakrundsbilden... va! tänk vilken jävla mes man har blivit!






Ja det var alltså en väldigt trevlig julfest på Dannero i skåne, Danne Stråhed &Co uppträdde och jag vet egentligen inte riktigt vem han är men skåningarna är tydligen väldigt stolta över honom. Maten var god, världens eller iaf Sveriges äldsta D:J var där och sambons kollegor var som vanligt väldigt trevliga (trots att de flesta ser ut som Hells Angels medlemmar).


På julklappsjakt åt barnen? Kika in på min auktion på tradera.  http://www.tradera.com/Barbiedocka_Helt_ny_i_forpackning_Julklappstips_-auktion-79337010



Imorgon är det julfest..

sambons jobb bjuder, Det blir trerätters middag och underhållning sen bor vi på Skivarps Gästgiveri i skåne... jag gruvar mig... Första natten utan den lille klimpen, jag tänkte att jag skulle bli sjuk men sambon skulle nog bli hemskt besviken. Miltons farmor kommer hit och passar och han har alltid så roligt med farmor, de dansar och sjunger till hög musik och sen får han panga och slå med grytor hur mycket han vill. Men jag då... han har sovit jämte mig varendaste natt i mer än ett år nu och luktat sådär gott som bara bebis kan lukta, varm och mjuk är han också. Glenn är van vid att tvingas åka bort och vara ifrån honom flera dagar ibland men det har alltid varit jag och Milton, varenda dag och nästan varenda timme... Nä jag är alltid för snabb med att lova en massa, fast det kommer ju att gå bra.. eller hur? Kan någon bara säga: "Majéla, det kommer att gå bra!" Fast det hade nog inte spelat någon roll, det hade antagligen inte heller spelat någon roll om denna dagen kom om ett år eller två istället... det hade kännts likadant, jag vill bära med mig min lilla älskling överallt, inte släppa honom ifrån mig någonsin, men det är dags nu...

Dagens skratt...

Ulf hade fått jobb i en pub, det var hans första dag. Chefen förklarade; blanda bara drinkarna kunderna ber om.
Och så var det en sak till: två dövstumma bröder kommer ikväll.

När de pekar tummen ner ska de ha ett glas vodka, och tummen upp betyder gammeldansk. På kvällen kom bröderna. De beställde både gammeldansk och vodka och allt gick väldigt bra. Plötsligt började bröderna sitta helt stilla med öppna munnar,

så satt de väldigt länge. Ulf blev lite ängslig och ringde chefen: de två dövstumma sitter tätt ihop och bara gapar, så har de suttit länge. Ska jag ringa ambulans? frågar Ulf oroligt. - hur mycket har de druckit? frågade chefen. - sju gammeldansk och fyra vodka var, svarade Ulf.

Ok sa chefen. Då sitter de nog bara och sjunger..

Jag läste...

någonstans för ett tag sedan att i ett avlägset land, på en avlägsen kontinent.. nämligen Afrika.. så jagar man albinos, inte albinokatter eller albinoödlor utan människor. Man tappar dem på blod och säljer kroppsdelarna till häxdoktorer. Kroppsdelar från dessa ska tydligen bringa lycka vid guldvaskning, jakt och fiske osv. Man kan få en uppåt en miljon kronor för en hel albino.

Är det bara jag som ryser? Vafan? ligger inte Afrika på planeten jorden eller? Vad händer där borta liksom? Någon slags epidemi som bryter ner hjärnsubstans och förvandlar den till bajs..? och isåfall sprider det sig? Är detta något vi här borta i Väst bör oroa oss över? Är det kanske detta som drabbade Idoljuryn när de släppte vidare Johan till delfinalerna? ..mm kanske..

Fördommar..

har jag massor utav, ett exempel på detta är när jag läser om den romerska kvinnan som blev diskriminerad på en mässa om diskriminering, hon fick inte hämta kaffe utan blev stoppad utav hotellpersonalen och då tänker jag: "är det så jävla konstigt!?" Va fan, deras stora kjolar är ju som gjorda för att stoppa in stöldgods under, vem vill annars gå omkring i 50 kg tyg liksom? Det måste ligga något annat bakom.  Sen ok, jag hajjar väl att alla romer inte stjäl va men bli inte så jävla kränkt när ni stöter på dessa fördommar. Det är ni, erat folk som skapat dom även om inte just DU stjäl så är romer överepresenterade i sammanhanget, acceptera eller byt kläder!

okej jag kryper tillbaka in under min sten nu...

Ge mig alla droger ni har!

..mm ungefär så lät det när Milton skulle födas. Barnmorskorna försökte verkligen blidka mig och gav mig både morfin, ryggbedövning och lustgas.. detta gjorde att jag låg som en död fisk (jätteskönt btw) i ca en halvtimme och sen gjorde det lika helvetes ont igen. Jag hajjar inte grejen riktigt... varför, varför, varför!? Jag menar herregud, vad är meningen med att det ska göra så satans ont!? Men liksom tittar man på hela förloppet så kan man ju klart och tydligt se att något gick snett i evulutionen när det gäller barnafödande, det säger sig ju självt att det inte kan vara meningen att man ska försöka klämma ut något i storlek med en apelsin (modell större) genom något som är stort som en flasköppning.
Kängurun tex får en yttepytte bebis stor som en tumme ungefär, de har dessutom utrustats med en inbyggd bärselé i form av en ficka på magen, DET kallar jag genomtänkt!

RSS 2.0