Jag är lycklig...

över den fina syskonvagnen vi har köpt... en Phil & Teds sport, röd, precis en sån som jag ville ha och jag älskar den. Milton också tydligen för när vi kom hem med den så kramade han om den och sa "agnen". Nu ska det promeneras!


nya pics...
"Unga, unga..."

Ja det är nästan det första som Milton säger när han vaknar och det betyder gunga. Att gunga är hans favoritsysselsättning så det gör vi varje dag. Vi har 50 m till lekplatsen så det är lagom.. så att inte mamma sliter ut sig.
Idag när vi var på lekplatsen började det plötsligt ösregna och åska. Det var bara att ta Milton under ena armen och vagnen med andra och springa.. tur att det ligger nära som sagt. En liten stund hann vi iaf med att gunga.

Igår pekade Milton på en utav våra grannar, en äldre herre och sa "gubbe".  Jag vet liksom inte vad man ska säga om det, gubbe är ju enkelt att säga, herre och farbror blir lite för avancerat. Ja ja granngubben tyckte det var roligt iaf. Härligt med folk som inte är så snorkiga.. som en kvinna när vi var och handlade häromdagen.. hon var inte så gammal alls kanske i 50 års åldern. Milton tog iaf tag i hennes kundvagn då vi stod bakom henne i kön och hon sa med världens snorkigaste ton "eh.. nu får du nog ta din son här.." Då sa jag till Milton: "Milton släpp tantens vagn, hon är rädd om den..." Gissa om hon såg ut som hon ätit en citron.

Hopp, nu vaknade barnen..... ha en trevlig dag!

Milton ramlade...

förut idag och på något sett så lyckades han slita av bandet som går mellan överläppen och tandköttet, lilla stackars älsklingen, det måste ha gjort så ont. Det är tydligen inte helt ovanligt att detta händer och man gör inget åt det, syr eller så, det läker av sig självt men brrr man ryser av att tänka på det. Prova att dra överläppen uppåt så ska du se att det inte är  så skönt.

Jag har beställt två böcker som jag hoppas kommer imorgon, Guldkompassen var en och den andra minns jag inte vad den hette men det var också en fantasybok. Jag håller tummarna för att de ska vara bra men jag inser att jag troligtvis aldrig mer kommer att läsa något som bra som Harry Potter böckerna... det är liksom kört.

Idag...

försökte jag ta på Milton blöjan på armarna, ja som en tröja typ. Milton undrade ju såklart vad sjutton jag höll på med och protesterade lite... "men hallå, hjälp till lite.." fick jag till och med ur mig innan jag insåg vad jag höll på med. Haha så tokigt det kan bli ibland!

Dialog...

Milton..

har varit på 1,5 års kontroll idag. Det gick bra, vikt och längd låg på kurvorna, talet var över förväntan och tänderna såg fina ut. Sprutan var lite jobbig såklart men kanske mest för mig. Det är den här känslan av att inte kunna förklara riktigt vad som händer som är jobbig. För Milton blir det mest att någon håller fast mig och sticker mig med något.. klart att det blir väldigt obehagligt i den åldern. Tur att de glömmer fort.

Vi håller på och rör om lite i rutinerna här hemma. Istället för som tidigare då Milton har somnat vid 21-22 tiden och vaknat vid 09 så har jag idag tagit upp honom vid 7 och lagt honom kl 20. Tanken är att han så småningom ska sova ungefär 20:00 till 08:00. Nu är det bara att hålla tummarna för att de inte vaknar kl 5 imorgon bitti. Jag ska iaf gå och lägga mig nu i förebyggande syfte.

God natt

Molly...

skrattade högt för första gången igår, 3 mån och eh.. några dagar gammal. Hon är tydligen lite kittlig tjejen.

Idag har vi varit på kalas hos en släkting till Glenn. Milton hoppade på en såndär jättestor studsmatta, det tyckte han var superroligt! Förvånansvärt duktig på att hålla balansen var han när de andra barnen också hoppade och han lyckades hålla sig på benen. Ibland satte han sig ner i mitten och studsade upp och ner på rumpan när de andra hoppade, han skrattade hjärtligt och jag också.

Nu blir det sängen, god natt!

Är som lite sugen på en ny gadd..

men när är man inte det liksom? Hade man inte haft någon självdiciplin (vilken det iofs är sådär med) så hade man sett ut som Kat von D... naaaee inte riktigt men nästan skulle jag tro. Men sådär kan man ju inte se ut.. eller jo visst kan man det men vill man? Kat vill och jag också men jag vågar fanimej inte!

Hot hot hot!

Har inte bloggat på länge..

det har varit så härligt väder så att jag knappt har haft datorn igång. Nu är pissvädret tillbaka och så också jag.

I tisdags var jag och Milton på utflykt med Öppna förskolan till en gård här i närheten med massor av djur. Molly var hemma med mormor och tur var det för Milton var som en hel skolklass att hålla efter. Jag har ju tidigare berättat om att han har blivit rädd för allt och måste hålla mig i handen mest hela dagarna men ICKE denna dag, om jag gick åt ett håll så gick Milton åt det andra och hade jag inte stoppat honom så hade han utan vidare gått raka vägen in till tjuren som vi tittade på. Han hade gärna också hoppat i gödselhögen men fick nöja sig med en vattenpöl. Ja han hade roligt iaf och jag också.

Igår satt jag på tradera och tänkte att jag skulle ropa in en Fjällräven Kånken till Milton, en ryggsäck alltså men jag tyckte att buden låg lite väl högt så jag struntade i att buda på någon, detta berättade jag för min mamma idag när vi var på besök och gissa vad hon plockade fram, ja en Kånken! Den gav snälla mormor till Milton och jag var överförtjust, en fin blå var det. När vi kom hem kånkade Milton omkring med sin "yssäck" på ryggen. I ryggsäcken låg hans vattenflaska, nappen och ett paket servetter, allt en unge kan behöva ju!


RSS 2.0