skulle vilja ha en syskonvagn nu!

En Phil & Teds så att barnen sitter på längden. Synd att de är så dyra och att det inte riktigt är läge nu. Vi behöver ny bil också. Fan måste spela på Lotto.

En röd skulle jag kunna tänka mig...

My best friend kexchokladen!

Ja det är ju så gott med kexchoklad! Det är min favorit alltså! sen är den faktiskt mycket nyttigare än tex en snickers... eller den är inte fullt lika onyttig iaf.

Jaha då var det snart valborg då.. undra om det blir några majbål eller om det är fortsatt eldningsförbud, ja mig kvittar det för jag fattar inte poängen med det, tycker bara det bränns obehagligt i ansiktet när man står och tittar. Barnen kanske hade tyckt det var trevligt dock. Jag och Glenn har iaf köpt en flaska skumpa som vi kanske tar och öppnar! Hade det inte varit för att jag plötsligt har utvecklat en allergi för räkor så hade vi kanske ätit det också.
Ja jag blir då bara mer och mer allergisk, till en början var det bara pollen och gräs men nu är det även äpple, nötter, räkor, vissa typer av ärtor mm. Jag är dock inte superallergisk men nog för att det ska vara irriterande. Lite oroväckande utveckling tycker jag... jaja sålänge jag får ha min kexchoklad så!




Anna wahlgrens "tryckpressen"

Den så kallade "barnexperten" Anna Wahlgren har lyckats göra mig upprörd igen! Fy fan rent ut sagt vad jag blir ledsen när jag läser om hennes sömn-metod för barn som har sömnproblem. Vet ni inte vad jag talar om så är det bara att googla. Nu idag såg jag något som kallas för "tryckpressen" se film: http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/filmer-tryckpressen
Är det bara jag som tycker att det känns väldigt hårdhänt?

Det värsta är att hon får hållas, fortsätta att uppmana trötta föräldrar att låta sina barn skrika sig tills sömns för att man "inte under några omständigheter som hellst får ta upp barnet ur sängen". Skit i om barnet gråter tills han/hon kräks eller bajsar ner sig bara den tillslut somnar. Att påstå att SHN-kuren skulle fungera för ALLA barn är ju som att säga att barn inte är individer med ett eget tänkande och en egen vilja.
Är det inte en självklarhet att ett ledset barn behöver närhet? Hela min modersinstinkt säger mig iaf att hålla om mitt barn om det gråter och jag tror nog att det är så det ska vara.

Använd ert eget sunda förnuft föräldrar och sätt en gräns för vad som är okej att göra mot små barn!

"Dyshan och Lalle..."

som Milton säger men egentligen så är det Jossan och Kalle som har varit och hälsat på oss idag. Det är min syster och hennes pojkvän. De hade söta Simsan (hund) med sig också + god fruktsallad med glass, det var poppis hos både Milton och mig, stackars Glenn missade för han bytte däck på bilen. Ja riktigt trevligt besök var det iaf och trots att Milton var livrädd för simsan till en början så vågade han sig tillslut fram för en snabb klapp på nosen, kanske börjar det vända med alla rädslor nu, han blev inte heller rädd när Glenn startade gräsklipparen ikväll.

Efter att Jossan och Kalle hade åkt hem så kom Miltons farmor och farmors mor och far, trevligt det också. Milton älskar besök och busar med alla som kommer, han fick melon och russin, bara lyx för Milton idag alltså. Senare kom även Anders och sen Miltons mormor och morfar på besök. Full rulle här idag och det tog tydligen på krafterna för Milton slocknade i soffan mitt i en bok. Molly har sovit sig igenom nästan hela dagen, kanske värmen som tar ut sin rätt.

Nu ska jag och älsklingen kolla på Miami inc. God kväll.

Kalle, Milton och Jossan

Gott med glass

Lilla polkagrisen

Så trött

Trädgårdsarbete..

för hela slanten har det varit i vårsolen. Glenn har rivit upp ogräs i ett land och lagt ölandssten i en stig på tomten, blev mycket fint. I växthuset har det kommit knoppar på vindruverankan och mina rädisor har börjar komma upp, detta trots att Milton har gjort sitt allra bästa för att sabotera (trampa i såfåran). Sen har vi planterat ett litet träd som heter svartkörsbär och det kommer nog att bli jättefint när det har vuxit till sig och blommar.
Milton hjälper till så gott han kan, han drar ogräs och eftersom han har lite svårt att skilja på ogräs och blomma så har en del annat också rykt med men lite svinn får man räkna med. Sen går han omkring med stora räfsan och krafsar i gräset, så duktig så.
Glenn den stackaren har lyckats bränna sig i solen så jag har fått smörja och smörja med isbalsam "kyler 3 ggr snabbare än is" står det på flaskan. Glenn hade läst att det även var bra att använda vid massage av trötta fötter osv så det fick han ju såklart testa på mig, superskönt! Och då tänkte vi att är det skönt på fötterna så kör vi ryggen också. Jävlar vilken frossa jag fick! Fick lägga mig under två täcken vilket naturigtvis inte hjälper ett enda skit när kylan liksom itter fast på ryggen men vad ska man göra!? 40 minuter tog det innan det slutade kyla och det känns liksom som.. ja ni vet om man känner på något riktigt kallt så känns det nästan som att det bränns fast det är kallt, en mycket konstig och obehaglig känsla är det iaf. Alltså inte att rekommendera på större hudområden om man inte har en egentlig brännskada!

Ska sova. God natt!

Öppna förskolan..

idag också, denna gången i Tingsryd, trevligt trevligt fast lite jobbigt att kliva upp tidigt. Det tar ju en ofantligt lång tid att komma iväg med småbarn så man får kliva upp två timmar innan man ska åka, annars blir det stressigt och så glömmer man hälften av alla livsnödvändiga ting hemma. Livsnödvändiga ting ja, de blir fler när man blir förälder, nu ska man tänka på att få med sig blöjor, mjölkersättning, flaskor, nappar, tvättlappar, ombyten mm. Förr var man lugn bara man fick med sig mobilen ungefär...

Älsklingen kom hem igår, det var bara ett kort jobb denna gången, skönt. Det blir så ensamt här hemma utan honom, någon vecka går ju an men allt utöver är ganska jobbigt. Vi ska iaf in till stan en sväng senare för att kika på en ny sandlåda och något nytt träd som vi tänkte plantera i trädgården. Ha en bra dag!


Idag..

har vi varit på Öppna förskolan i församlingshemmet, det tycker Milton är super! Han vill gärna göra som de äldre pojkarna vilket resulterade i en stor bula när han trillade ner från rutschkanan (stavning?), sen sprang han på prästen också vilket resulterade i en halv baklängesvolt. Jaja det är inte lätt att vara liten minsann. Tur att det finns massor av snälla mammor där som gärna håller ett öga på Mollsan så att jag kan jaga runt efter Milton. Det är ju lite den där åldern nu då det ska klättras på allt och kroppen är före förståndet kan man säga. Det gäller att tänka innan man gör något för allt ska härmas för att inte tala om vad man säger. Häromdagen sa Milton "shiiita". vadå shita? undrade jag. Då pekade Milton på blöjan och mycket riktigt så behövde den bytas. Hrrm Glenn! har du lärt han säga skita!? Passande för en 1,5 åring.. jaja vi har nog värre saker att vänta.
Jag hörde tex något roligt för ett tag sen om en mamma som hade varit och handlat med sin 4-åring. På kundvagnarna fanns det en barnsist med en ratt och när de gick inne i affären hamnade de bakom en äldre herre varpå barnet började trycka och trycka på ratten sen vände han sig om och sa till mamman: "Mamma, jag tutar och tutar men gubbjäveln flyttar inte på sig!" Mm lite roligt, men inte för mamman kan jag tänka.


Lika som bär?

Ja det får man nog lov att säga att de är, Milton och Molly när Milton var lika liten som Molly.


Molly 2 mån


Milton 2 mån

Milton är i någon period där det mesta är väldigt läskigt, han är rädd för myror, humlor, flygplan, bilar, motorcyklar.. ja allt som låter mycket. Till och med dammsugaren, och han som älskade att städa. Numera skriker han i högan sky och sen springer han undan när man dammsuger. Stackars Milton, hoppas det går över snart. Jag förstod först inte som var fel häromdagen i växthuset när Milton plötsligt började illvråla och stampa och hoppa upp och ner som en galning. Men sen efter en stund fick jag syn på en enda liten myra som sprang omkring runt Miltons fötter, sen dess har det bara blivit värre... men ja som sagt så får vi hoppas att det bara är en fas som går över snart.

Idag har vi varit i skogen jag och barnen, det tyckte Milton var roligt, han plockad vitsippor. Molly sov gott i vagnen. Glenn har åkt iväg på jobb igen men förhoppningsvis är han hemma igen om ett par dagar. Ikväll tror jag att jag ska baka något gott...

Jag har träningsvärk..

och vet ni varför? För att jag har suttit på huk och planterat blommor i två blomlådor. Allt som allt tog det kanske 20 minuter. Snacka om otränad... Ja jag och sambon och barnen var iväg idag och köpte massor av såjord och plantjord till blomlådorna och växthuset. I växthuset tänkte jag att jag skulle så vattenmelon, tomater, gurka, ärtor och så lite fina blommor. Vi får väl se om det växer. Det finns redan en fin vidruveranka där inne som ger jättegoda vindruvor.

Milton ramlade idag i stentrappan här ute. Usch vad han slog sig, det gjorde ont i både mamma och pappahjärtat. Glenn gick bakom honom men hann inte få tag i honom när han snavade. Han har en stor blå-röd bula i pannan, Milton kallar den för "bullan". Tur att det inte blev värre iaf och att han inte slog ut några tänder.

Nu ska jag gå och lägga mig, kommer att somna som en stock för jag är ju helt slut efter allt planterande! God natt!

Milton börjar bli så stor..

och tiden går så fort. Det känns lite vemodigt, ska det gå i den här takten så flyttar de snart hemifrån barnen. Milton förstår allt som man säger till honom nu och härmar alla ord. Idag blev han rädd för en humla och då sa han "umla ajaj". Det är roligt, jag skrattar mycket åt honom nu.
Något som jag dock inte skrattar åt är hans lugg. Den växer inte... jag fick ju klippa honom i samband med en tuggummi-incident och sen dess är luggen kort. Håret på sidorna växer men inte luggen. Stackars barn, hoppas den har vuxit ut tills han börjar skolan.








Kalkon..

har hela amiljen blivit bjudna på idag utav svärmor. Det var jättegott och det tyckte även Milton som åt tre(!) stora portioner och när han var färdig med det tittade han på sin farmor och sa bestämt: "bulle!". Det blev ingen bulle utan melon till efterätt istället vilket gick bra det också. Han är en riktig liten gottegris den där Milton, jag förstår inte vem han har fått det ifrån *visslar oskyldigt*.
Imorgon blir det påskmiddag hos min mor och far. Lyxigt att slippa tänka på mat imorgon också, bara äta och njuta av att slippa laga och diska. Diska är min hatsyssla, alla har ju en hatsyssla. Jag tyckte inte det var så fruktansvärt tråkigt att diska innan alla dessa förbannade nappflaskor kom in i bilden. De är både krångliga och så tar de tid att diska plus att man får diska dem flera gånger om dagen, det finns ALLTID en nappflaska att diska. Men tur är det ju att vi har diskmaskin så att man slipper all övrig disk som blir, då kan man liksom lägga krutet på flaskorna...

Ingen ny digitalkamera blev det igår... trist, hade sett fram emot att testa den. De hade inte den som vi vill ha så de blir en beställning på den istället.

Idag..

har jag och sambon varit på shoppingtur. Vi skulle köpa kläder till Molly och Milton och förhoppningsvis även hitta något till oss själva. Jag satsade på att hitta nya jeans och plockade på mig typ 8 st som jag skulle prova, gissa min besvikelse när inte ett enda par passade. Jag testade för ett par veckor sedan jeans och de passade utmärkt med den storlek som jag brukar ha. Hur jävla fet kan man hinna bli på två veckor liksom!? Jag slängde jensen i en hög utanför provrummet och gick iväg till en bänk och satte mig för att tjura. Glenn försökte trösta med att det nog var sketna thailandskopior och därför som storlekarna var små... mmm högst troligt liksom!
Ja kläder blev det iaf till barnen, pyjamas och fin tröja till Molly. Mjukisbyxor och jeans till Milton.

Imorgon blir det en tur till stan för att titta på ny digitalkamera då min gamla håller på att krasha.. roligt roligt.

God natt allesammans.

Dagens garv...

En man dog och kom till helvetet där han möttes av Djävulen som förklarade att i det nya trevligare helvetet får varje person välja mellan tre olika typer av tortyr. Djävulen förklarade att dessa tortyrer körs i tusenårscykler och att man kan välja vilken typ av tortyr man vill utsättas för först.

Djävulen tog mannen till det första rummet där en man hängde upp och ned bunden i fötterna och blev piskad med kedjor. Mannen skakade på huvudet och sa att han inte ville börja med denna tortyr.
De gick därför vidare till nästa rum där en man hängde bunden i händerna och blev piskad med ett tjockt rep. Mannen tackade även nej till denna form av tortyr.
I det tredje rummet fanns en naken man fastspänd mot väggen och en mycket ung vacker blondin som utförde oralsex på honom. Mannen sa till djävulen:
- Nu börjar det likna någonting! Den här tortyren vill jag ha!
Djävulen sa:
- Är du säker? Det håller på i tusen år.
Mannen försäkrade djävulen om att detta var straffet han ville ha. Så djävulen gick fram till den unga blondinen och sa:
- Du kan gå nu, jag har hittat din ersättare.


Molly pratar...

jättemycket nu, eller pratar o pratar det låter: "oooouu", "aaah", "iiiee", jätteroligt låter hon, Milton skrattar åt henne. Hon har blivit stor nu, mera bitig liksom, ja som en bebis mer än som en spädis. En spädis är ju mer ranglig om ni förstår vad jag menar. Sen skrattar hon väldigt mycket nu, fast utan ljud det piper bara lite. Mest skrattar hon när man tittar på henne och säger "Heeeej Moooollsan" med väldigt pipig röst. Vad jag kan minnas så väntade Milton med dessa skratt till han var iaf 3 månader. Molly är nu 2 mån lite drygt.

Milton pratar ännu mera nu och nya ord är:

unga= gunga
Kacko= traktor
Acka= tackar
Ötti= törstig
kess= kex
Mee= mer

I förra veckan så var vi förresten och fotograferade till tidningen, det ska bli spännande att se hur det blev, hoppas det är med på lördag!
Nu ska jag hoppa i säng. God natt!

Vilket härligt väder!

Jag, Glenn och barnen har varit ute i flera timmar. Milton älskar sandlådan (och jag tycker också det är lite roligt) så där har vi suttit och grävt och grävt och grävt. Sen har han gått uppföt backen som vi har i trädgården och sen slängt sig ner, höll på att ge sin mor hjärtinfarkt flera gånger. Efter 4(!) timmars utelek fick jag bära in en vansinnig Milton som gärna hade kunnat vara ute i ett par timmar till. Molly låg i vagnen och sov hela tiden, är nog härligt att ligga under bar himmel. Nu är iaf jag helt slut så jag är tacksam för att Milton tar sig en tupplur och för att jag får ta mig en kaffe!

RSS 2.0