Nya skor..

köpte vi till Milton igår och sen dess har det varit i stort sett omöjligt att få honom till att ta av sig dem. Jag och Glenn fick med tight samarbete lura och avleda igår för att få honom att sova utan skorna... men det är ju kul att han gillar dem! Det hade varit värre om han vägrade ta på sig dem såklart!
Ja vi var då på stan igår för lite shopping och så åt vi på Glenns favoritresturang Lanterna och det var gott tyckte vi allihop och mysigt att vara tillsammans igen hela familjen. Underbart är kort heter det ju dock och som det ser ut nu så åker Glenn imorgon igen på långjobb... lite ledsamt när vi precis har fått hem honom och speciellt för Glenn som får vara borta från barnen så mycket. Jaja det är tur att vi har arbete iaf får man tänka om man ska försöka vara lite jävla positiv i eländet!

Igår hade jag och Glenn kräftskiva här hemma bara han och jag när barnen hade somnat. Saaao gott! Svenska kräftor som man köper i en spann på 1 kg. Precis som egenfiskade men svaindyra! En spann per säsong kan man unna sig iaf så får man väl äta turkkräftorna sen...

Jag har i helgen bombarderat Glenn med bilder på olika sphynxbebisar som jag har spanat in och han har fullt sjå med att hålla isär dem, vilken uppfödare de tillhör och de olika priserna men vi har lyckats sålla och få fram några favoriter så nu hoppas jag på att jag snart ska få klartecken till att boka min egna lilla skrynkla.

Ha en bra dag!


Gott med pizza tycker Milton



De älskade skorna

Mmmm.....

Leila Lindholm..

hon har mycket gott för sig hon och i hennes bakbok "A piece of cake" finns så mycket gott att man vill testa nästan allt! Så man får beta av godsakerna en efter en. Idag har jag bakat hennes ameikanska "Blueberry cheesecake" Ojojoj säger jag bara. Vilken livsfarlig kaka. Den absolut godaste cheesecaken jag har ätit. Tur att den är så mäktig så att man bara orkar äta en... eller två bitar.



Ingredienser:

300 300 g digestivekex
150 150 g osaltat smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena majsstärkelse
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad
1 1 dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

 

Åhåå nu hör jag att min älskade sambo kommer hem och han har varit borta lääänge! God kväll gott folk och tack för att du tittade in.


Hujedamig sånt barn han var..

Emil alltså. Det är Miltons favoritfilm, Emil i Lönnerberga. Emils pappa är ju minst sagt brysk och han tar ju rejäla tag i sin pojke ibland, ruskar honom så att "myssen" trillar av. Milton blev lite rädd för honom häromdagen när Milton hade trillat igenom fönstret hos fru Petrell och hade ansiktet fullt av blåbärssoppa samtidigt som hans pappa ruskade och lyfte honom upp och ner. Milton tittade på mig och sa: "fara?"
"Nä, Milton. Det är ingen fara. Det är på skoj, film. På låtsas" svarade jag.
"Mm.. låssas".
Svårare än så var det inte och sedan dess har han inte tyckt att det varit otäckt mer men jag undrar om det hade fått göras en sånhär film idag. Barn är ju så känsliga sägs det. Men jag tycker nog allt att det behövs lite mer verklighet á la Astrid Lindgren i dagens barnprogram för vad är det egentligen för nytta med Teletubbies eller Drömmarnas Trädgård med konstiga figurer som hoppar omkring och som bubblar fram oförståeliga ord? Pedagogiskt? På vilket sätt då kan man undra...


Nu ska vi baka...

Det blir småkakor från Leila Lindholms A piece of cake. Milton tycker om att baka och helst vill han knåda och smaka degen. Häromdagen var mormor här och gjorde play-doh lera, den kunde Milton kåda hur mycket han ville så det var såklart roligt.

Jag städade förresten duschen förut idag, haha, ja jävlar. Där stod jag på huk i duschen med stora gula gummihandskar och en flaska Cillit bang. Milton satt utanför dushkabinen på sin Bobby car och kikade och rätt var det var klev han av bilen och gick iväg. Jag var färdig och ställde mig upp, backade ut ur duschen samtidigt som jag beundrade hur skinande ren den var och snubblar baklänges över Bobby caren som Milton så fint parkerat utanför. Jag sätter mig alltså på Bobby caren och sitter där i några sekunder med mina gummihanskar och rengöringsmedel innan jag förstått var som hänt. Jag reser mig upp men fastnar med mina crocs-tofflor under kanten på bilen så bilen följer med foten upp och jag ramlar igen! Denna gången sätter jag mig i Mollys badbalja så där sitter jag med mina gumihandskar, mitt rengöringsmedel och en Bobby car mellan fötterna. Då började jag faktiskt gapskatta åt mig själv och Milton också som hade kommit tillbaka och stod med stora ögon i dörröppningen.

Milton knådar

hatt

klubbhanden

Gillar bubblor..

Häromdagen ville Milton gärna smaka mammas Ramlösa "Mmm.. gott" sa han men ja det undra jag om det var. Vad tror du?

http://www.youtube.com/watch?v=s867Ib2lDnc

Lekdag...

Har vi haft med Ludde och Rebecca idag. Först lyxade vi med fika och sen gick vi till en lekpark där Milton och Ludde lekte hejvilt. Jag och Rebecca trodde att den stora gungan som man kan vara flera på skulle vara populär så vi satte entusiastiskt barnen där men ack så vi bedrog oss. Båda två protesterade hej vilt och skrek "ner ner!" Rutshkanan var iaf rolig och så de vanliga gungorna förstås samt att springa så långt ifrån sina mammor som möjligt och sen börja springa ännu snabbare så fort vi började röra oss mot dem, gärna då mot den närliggande sjön eller den högtrafikerade vägen för att orsaka så stor tumult som möjligt.
Ja det var en rolig dag som jag hoppas vi kan göra om snart.

Förresten så har dagen innehållit lite drama också när jag tänker efter... den började lite halvtaskigt faktiskt. Jag stod i tvättstugan och bytte morgonblöjan på Molly och tog på henne nya kläder, det hela tog väl 10 minuter eller så och när jag var färdig så började jag fundera på varför det var så tyst. Vart var Milton och vad gjorde han? Kikade in i alla rummen jag gick förbi och när jag kom till tv-rummet så stod han där vid tv-bänken och stirrade ner i golvet. Beundrade sitt verk antagligen. Den lilla rackaren hade fått tag i en cd-penna (dumma mamma och pappa) och målat på golvet, runt runt röda krumelurer och mycket! "Milton!" utbrast jag i största förtvivlan. "vad har du gjort!?" -"Målat" fick jag till svar. Jo tack, jag ser det!
Efter att ha konsulterat ett antal medlemmar på ett av sveriges största internetforum så testade jag Cillit Bang, tandkräm, wiskey, våtservetter och aceton. Acetonet gav som tur väl var en del effekt och efter en hel flaska och en halvtimmes skrubbande så är strecken nästan helt borta, bara lite ljust rosa fläckar är det kvar på vissa ställen. Jag tackar dock gudarna för att han valde att rita på golvet och inte på tv:n som stod farligt nära för då vet jag en som hade fått skäll utav pappa, och nej det hade inte varit Milton.

Nu ska jag kolla lite nyheter och sen blir det sängen. God natt!

Tjusigt Milton!

Gungar i det härliga vädret.



Gäsp...

Nu är det strax dags att krypa ner i sängen.. jämte min älskade sambo för en gångs skull dessutom, skönt! Han har jobbat mycket det senaste och vi saknar honom när han är borta hela veckorna. Jaja snart kommer vintern och då är han ju ledig som tur är!

Imorgon ska vi på lekdate med Rebecca och Ludde, det blir roligt! Sen tror jag att vi ska ge oss på att göra Leila Lindholms Blueberry Cheesecake som jag har varit så sugen på i flera dagar.

God natt!

Kärleken...

Tråkigt

nog så blir det ingen liten skrynkelkisse, eller inte den som jag mailade om igår iaf. De ville ha 14.000 för den och jag tycker det är för mycket för en vuxen katt.. eller ja för vilken katt som helst egentligen om den nu inte är gjord i guld möjligtvis.
Jaja vår katt dyker nog upp så småningom.

Idag ska vi handla lite tror jag men Molly Bolly sover nu och Milton Hilton äter så det blir senare.

Ha en bra dag!

Idag har jag skickat ett mail...

och jag väntar ivrigt på svar. Det var ett mail ang en sphynxkatt. En vuxen hona som är till salu hos en uppfödare och hon var så fin den lilla pärlan. Hon hade fina utstälningresultat också. Precis en sån jag vill ha.. så ja jag väntar och väntar... Har kollat mailen femtioelva gånger redan. Jag kan tyvärr inte lägga ut någon bild på katten eftersom man inte får låna bilder hur som helst men kanske, kanske får jag ta egna bilder på henne snart om allt går vägen.

Idag har vi storstädning här hemma. Jag har dammat och Milton har damsugit med sin lilla damsugare. Molly har mest sinkat oss idag men nu har hon precis fått gröt och ny blöja, sen har vi busat en stund så nu kanske vi får fortsätta vår städning.

Milton tar sig en välförtjänt paus i soffan..

Hohoho..

Vad längesen man skrev.. skrivtorka.. kanske man kan säga.

Löven har börjat falla och temperaturen har sjunkt.. Hujedamig att sommaren skulle gå så fort eller "jissus amala" som Milton brukar säga. Han pratar mycket nu och igår sa han helt plötsligt "lägga Molly i sängen". Gissa om jag tappade hakan när han gick från 2-ordsmeningar till en 4-ordsmening bara sådär, men sen värgrade han såklart säga om det.

Molly fick sina två första tänder i torsdags så i fredags var vi och köpte henne en alldeles egen liten rosa tandborste. Det är något speciellt med första tanden. Man blir som förälder lite löjligt glad när den dyker upp nästan som att man hade trott att de skulle gå runt med bara tanköttet när de var 25.

Glenn sa något roligt här om natten, antagligen inte i fullt vaket tillstånd för det var en smula märkligt alltihop. Helt plötsligt rycker han till i sängen och säger med sin mest upprörda ton: "Vad fan är det som låter!"
Jag blir med ens på helspänn och börjar lyssna med största koncentartion... Tilslut svarar jag: "jag hör ingenting".
Då säger han med sin mest irriterade ton: " Nä för det är ju din näsa som visslar din hidiot!"
Sen var han helt okantaktbar igen...

Va fan drömmer du om liksom!? Och vem fan säger Idiot med H i början!? Shut up ditt Hucko säger jag då!

Lite nya pics på familjen:

Sötepärlan

Molly, Milton och nyaste lilla kusinen Viggo

Lilla trädgårdsmästaren

Nu ska jag krypa ner hos de små klimparna... God natt


RSS 2.0