Sol och bad...

för hela slanten idag. Milton har badat i flera timmar och jag har en lindrigare brännskada på ryggen... om man kunde lära sig att smörja sig själv lika bra som man smörjer barnen... men då fååår man ju iiingeen fääärg! Katastrof! *suckar åt mig själv*.

Dopet i Lördags gick som en dans, Både Molly och Milton var så duktiga i kyrkan och Milton sa tillochmed "amen" När prästen gjorde det. Både smörgåstårtan och efterrättstårtan var populära och allt gick åt... ja det var en bra dag...

Semesterfiraren

Dop



Anders funderar på hur han ska hålla..

Alla är glada att det är färdigt...

Farbror Kenny med Molly...

Jaha så var han död...

The king of pop... eller The king of wierd, vilket man nu vill. Jag läste något som ja tyckte summerade det hela väl: "det var typ världens längsta självmord". Tragiskt är det iaf, han lämnade efter sig tre barn och miljoner sörjande fans men ingen är nog lyckligare än Michael, kanske har han äntligen fått lugn i själen.

Imorrn är det ju dop.. spännande.. hopas inte Mollsan tänker skrika sig igenom hela ceremonin som Milton. Jag har glömt köpa dukar till borden men annars inga katastrofer hittils.

Idag har Milton varit med mormor och badat, det var populärt, han har pratat bada och mormor hela kvällen men han var helt slut ikväll, på mycket dåligt humör och det enda som dög var mammas famn, inte lätt att städa inför dop med en 13-kilos klumt runt halsen men det fick gå. Han sover gott nu och Mollsan också.. lugnet har lagt sig över Dalvägen 20.

God natt.

Virkar..

ja eller jag försöker iallafall men det är svårt. Jag har dragit upp maskorna femtioelva gånger nu tror jag för det blir liksom buckligt och dant. Sen vet jag inte vad ökning betyder men jag testar med att virka två fasta i en maskbåge.. det verkar funka.

Dopsamtalet gick bra, vi valde att ha psalmerna Måne och sol, Tryggare kan ingen vara och När du ser en droppe glittra. Det blir nog bra. Prästen och Milton pratade länge och väl, han brukar vara blyg men prällen gillade han. "mmm, ja, peeciis" svarade Milton varje gång prästen sa något, hah full i skratt vart jag!

Nähe den lilla virkade cirkeln ligger och tittar på mig, jag får fortsätta...

Dopsamtal...

ska jag ha ikväll. Hoppas prästen gillar banancupcakes för det har jag bakat. Jag sitter och funderar över psalmer... vad sjutton ska vi ha för psalmer.. vad heter dom? Jag minns inte! "Tryggare kan ingen vara" vill vi ha, den hade Milton också men mer då? Glenn pratade om en som man brukar lära sig som barn på kyrkans barntimme... "vatten och vind, blommor och blad det skapade gud.." eller något sånt.. den är ju lite fin... aaah man är ju alldeles för okristen för sånt här.. inte ens en jävla psalmbok finns det här hemma. Ni med döpta barn, vad hade ni för psalmer på erat dop?


Härligt väder idag...

hoppas att det är här för att stanna. Idag har vi varit i gårdsboden en bit bort och handlat jordgubbar och nypotatis. Gårdsboden är i stort sett en liten bod. Ingen personal eller så, man går in plockar vad man vill ha och betalar i en mjölkkanna vid dörren, härligt med närodlade jordgubbar och grönsaker. Sen var vi på rökeriet och köpte rökt lax... aah det är så gott att ögonen nästan tåras varje gång jag äter deras vitlökslax. Milton och Glenn älskar den också, Milton säger "mmm.. mmm.." och smaskar när han äter. Till efterrätt blev det jordgubbar med vaniljglass och Milton smaskade ännu mer till detta. Härligt med sommar...

Ikväll tittade hela familjen på Emil i Lönnerberga, Miltons favoritprogram, När Emils pappa skriker "Förgrummade unge!" så tittar Milton upp, flinar lite, skriker "unge!" och hytter med fingret. Och sen ska han ju berätta vad allt är för något så han pekar och säger  "giis, höna, kossa, gubbe" osv. Det är så härligt med detta tjatter dagarna i ända, jag och Glenn bara tittar på varandra och skrattar när han kommer med sina nya uttryck. En rolig grej som upprepas ofta är "äckli fuga, isch isch" och så viftar han mot flugorna med den lilla kort-tjocka armen.

Här kommer lite nya pics.. god natt...

Mollsan och Papi...

Mollsan och Mami...

Milton på det nylagda golvet...

Milton och kusin Max...

Kaos..

totalt kaos har det varit idag. Vi har lagt nytt golv och istället för att lägga det i hallen som det var tänkt från början så bestämde vi oss för att lägga i Mollys rum först för att se hur det blev och hur det var att lägga osv. vi tänkte att det går nog ganska fort om vi hjälps åt, pffffffft! Milton har varit som en liten ligist idag, skrikit "mamma, mamma MAMMA, MAMMA!!!" hela dagen "upp!" "upp!" så jag har fått bära runt på denna klump precis hela dagen annars har han i stort sett fått ett sammanbrott och lagt sig i en hög på golvet och skrikit, fruktansvärt stressande.
Det blev inte så mycket lägga golv för min del men jag hjälpte till så gott jag kunde. Glenn, som själv är väldigt händig och förstår hur saker ska göras bara genom att se ja tex golvet då i detta fall, förväntar sig ofta att andra (läs: jag) ska förstå lika bra som honom och om jag då inte kopplar direkt vad det är jag ska göra så börjar han knäppa med fingrarna och ropa "hallå, hallå!" och sucka och skaka på huvudet. Vid ett tillfälla konstaterade han även att vårat hem var som ett mentalsjukhus och pekade omkring sig: "där står en och pratar om bullar och kex, där ligger en och skriker och där sitter du som ett lik!" mhm.. tackar...
På kvällen kom min mamma och pappa och passade barnen och det underlättade ju arbetet något så vi fick färdigt och oj så tjusigt det blev!

God natt...

Nytt golv..

i hallen och hela korridoren ska det bli här hemma. Jag och sambon ska satsa på att lägga det imorgon, det blir nog mest sambon skulle jag tro men jag ska försöka att se sysselsatt ut iaf. Glenn sa innan att jag kunde ju såga till bitarna med sticksågen.. pfft what!? Tycker du inte om mina fingrar eller? mm dåså..
Hoppas det blir bra.

Blommor..

har jag handlat idag. Mamma och syster var här och passade barnen medans jag var på shopping tur. Det behövdes nya blommor både i köket och ute i blomlådorna. Det blev jättetjusigt. Nu återstår att se om blommorna i köket får stå kvar. Innan har vi haft hängande amplar så att inte Milton skulle välta ner dem men nu testar jag med krukor på fönserbrädan, jag har en liten silvertejpsanordning under krukorna så att de inte ska vara så enkla att riva ner, vi får se hur det går med det.

Tänka sig att det fina vädret skulle komma tillbaka *peppar peppar* hoppas att det håller i sig över midsommar. Vi tänkte ta en tur till Ölands djurpark. Milton älskar ju djur så det blir nog poppis.'

Igår blev jag lite irriterad, Milton satt i fönstret här hemma och tittade ut då det kommer en pojke cyklandes. Pojken var kanske 7-8 år. Milton vinkade och ropade "hej!" och pojken svarar med att räcka ut tungan, han såg inte att jag stod bakom och såg detta så jag klev fram till fönstret och ropade "hördu! kom hit här". Jag skulle fråga honom om han inte var lite för gammal för att bete sig som en snorunge, men i samma ögonblick som han fick syn på mig fick han en väldig fart på den där cykeln. Ouppfostrade, elaka ungar har jag inte mycket för, inget att bry sig om egentligen men lite roligt var det att se hur bråttom han fick härifrån. Jag undrar hur man som mamma skulle reagera om någon var verkligt elak mot ens älskade barn... hoppas att vi slipper få reda på det.

Harry Potter..

ja jag är ett stort fan och gråter nästan en skvätt när jag tänker på att det inte kommer några fler böcker om min favorit-trollkarl. Jag kan dock glädja mig åt att det snart är biopremiär för Harry potter och halvblodsprinsen, det ska bli roligt.
Jag och sambon har på sistonde köpt alla filmerna en efter en på blu-ray och sen har vi plöjt igenom dem. Jag tycker att alla filmerna är bra men sambon tycker att de första två är lite löjliga så när vi har tittat på dem så har han bara blarrat om annat och jag som är inne i filmen har sagt  "va?"Ett irritationsmoment kan man säga.

På tal om irritationsmoment så har Milton börjat att säga "nej" till allt. Förr gick det att fråga honom om saker men nu är han minsann inte att lita på.  Han är helt tvärtom. Säger han att han inte har bajsat så kan man ge sig fan på att han har det. Nej betyder alltså ja. Nej betyder också nej och tystnad kan i vissa fall betyda ja men också att han har tröttnat på mig och kör ignorerataktiken. Ja så nu chansar vi ganska mycket här hemma, eftersom att Milton oftast säger "Nej" så får vi gissa lite när han är hungrig, törstig, varm, kall etc. Jaja han trotsar lite tidigt men kanske går det över snart.

Nu ska jag smyga in i sovrummet och krypa ner jämte mina små klimpar, ibland vaknar Milton till när man ska lägga sig och då plirar han lite med ögonen och säger "bam" som betyder kram. Mitt hjärta smälter varje gång.

Skrivkramp..

har jag haft, inget är intressant, inget är roligt.. ja alltså som jag skriver då. Jag börjar på en mening och sen raderar jag... vem fan vill läsa om det där då tänker jag. I livet är allt bra. Milton bara pratar och pratar och så bygger han lego, det är tydligen det roligaste som finns nu, ja om man är inomhus iaf.
Molly hon växer och växer, snart är det dop, skönt att få det avklarat. Jag vet att folk blir rsande när man säger att man gör det för traditionen men det gör vi, vi är inte religösa men ser det som en fin traditionell ceremoni. Jag undrar dock vart prästen har blivit av, han skulle höra av sig för att ha dopsamtal men har inte ringt ännu och dopet är bara två veckor bort, han kan väl inte ha glömt? Näää... präster har nog stenkoll på det mesta... eller?

Jag har beställt en bok om amigurumi.. tror jag det heter.. det betyder virkat djur eller något liknande på japanska. Jättesöta små figurer kan man virka och boken talar om hur. Undrar hur man ska hinna med en sådan hobby bara men försöka går ju.



RSS 2.0